uw bedrijfscoach

Blog

Inzicht in jouw werkdruk (1)

Afgelopen vrijdag 3 mensen in mijn nabije omgeving horen klagen en zien bezwijken onder hoge werkdruk. Er middenin zitten, niet weten wat te veranderen. Heel veel argumenten aandragen waardoor ze knel zitten. Onderzoek van FNV draagt aan dat 25% van de thuiswerkers klaagt over hoge werkdruk.

lees verder

Extravert persoon thuiswerken

Je zou maar extravert zijn!

Nooit gedacht hier ooit een blog over te schrijven; zelf ben ik extravert en ik heb altijd veel voordelen ervan ondervonden; makkelijk contacten maken, makkelijk praten, uiting geven aan je gevoel, al pratende tot prachtige ideeën komen; altijd röring in de tent! Okee, soms had ik wel minder druk mogen doen en minder impulsief mogen zijn. 

lees verder

Bedrijfsgeluk werkgeluk stress

Sturen op werkgeluk

Vorige week kwam ik een kennis tegen met een hondje. Een hondje in huis kon nu omdat ze vanaf maart thuiswerkt en dit nog wel even zo blijft; nog zeker tot einde jaar. Op mijn vraag ‘hoe is het voor jou om thuis te werken en om dit nog langer te doen”? antwoordde zij met een licht vermoeide blik 'Tja, het is niet anders’.

lees verder

Aan het roer in roerige tijden

Aan het roer in roerige tijden!

10 stress reducerende tips in tijden van het corona virus. Eigenlijk kan ik het woord corona nu al niet meer horen, ik noem het al sinds een paar dagen ‘het virus’, en dat maakt het voor mij wat minder beladen allemaal. Van het woord corona krijg ik een onrustig en onveilig gevoel en dat geeft mij stress.

lees verder

Herstel burn-out

Herstel van een burn-out

14 Jaar geleden had ik een burn-out. Het was een tijd die ik niet gemakkelijk vond, omdat ik mezelf niet meer herkende. Waar was die energieke en positieve ik? Ik wist toen niet wat er aan de hand was. En ik wist ook niet wat ik moest doen. Er waren slechts een paar boeken over burn-out geschreven in die tijd.

lees verder

Energiek aan de dag beginnen

Energiek en effectief beginnen

Wie kent het niet, van die dagen dat je veel werk moet en wilt verzetten en dat je aan het einde van de dag je afvraagt wat je nu eigenlijk gedaan hebt. Of zoveel werk op je bord hebben liggen dat je niet weet waar te beginnen. (Bekijk daarom eens de training persoonlijke effectiviteit!)

lees verder

APK stress preventie

APK op stress

Zoveel artikelen over stress en burn out; gisteren nog n.a.v. een onderzoek van TNO. Schrikbarende cijfers; 1 op de 6 werknemers heeft burn-out gerelateerde klachten, jaarlijks goed voor 4 miljard euro. Klachten waarbij je blijvend psychische en fysieke ellende kunt blijven houden. Wat gaan we er aan doen?

lees verder

1 op 1 training

De 1 op 1 training

Deze training geeft energie en heeft effect! Na mijn vakantie heb ik eerst actie genomen in de vorm van - mijn persoonlijke werktitel - 'opruimen first'.

Ik wilde mijn hoofd en huis opruimen om energie te krijgen en zakelijk opgeruimd aan de tweede helft van dit jaar te kunnen beginnen.

lees verder

Rot op burn-out!

Rot op met die burn-out!

Het was veel in de media de afgelopen maanden. Steeds meer tieners en studenten krijgen te maken met een burn-out. Redenen die genoemd worden zijn overprikkeld raken door social media, (groeps)druk uit de omgeving, afleiders zoals Netflix, gamen, bijbaantjes en 'oh ja' er moet ook nog op school gepresteerd worden.

lees verder