Diensten bedrijfscoaching

Diensten

Vanuit huis of op anderhalve meter afstand werken is het nieuwe werken. Zijn jouw medewerkers daartegen bestand? 

Werk preventief!

Voorkom uitval, verander mee in deze nieuwe tijd en sluit aan bij de wensen van jezelf en van de medewerker! Zodat iedereen in goede gezondheid, zowel geestelijk als mentaal, kan blijven werken.

Alle onderstaande trainingen/ workshops kunnen in kleine groepjes op 1,5 meter afstand gegeven worden, 1 op 1 online en in groepen van maximaal 8 personen online.

in verbinding leidinggevenLeiderschap ondersteuning

Het zou prachtig zijn als jij, als leidinggevende, alle competenties beheerst die bij jouw vakgebied horen. Een kleine opsomming; gespreksvoering, situationeel leiderschap, coachend leidinggeven, heldere doelstellingen formuleren, groepscohesie tot stand brengen en in stand houden, jouw medewerkers maximale steun verlenen zodat ze effectief en met plezier werken.

In deze tijd is leidinggeven op afstand een nieuwe competentie voor velen. Ben je echt in contact met jouw medewerker? Wordt er goed werk afgeleverd en hoe stuur je bij? Kun je in volle vertrouwen loslaten of merk je dat dit moeite kost en heb je liever alle touwtjes in handen? Hoe gaat het serieus écht met de medewerker?  Kan hij zijn draai goed vinden met het thuiswerken of word hij daar juist onrustig en ongelukkig van?

Ieder mens is anders en heeft iets anders nodig van jou om in verbinding te blijven,  om gemotiveerd en mentaal gezond te blijven. Een mooie tool die hierin snel inzicht geeft is DISC* ; het geeft snel de verschillen tussen mensen weer en ook de aanvlieg route voor jou om in verbinding te blijven en het beste uit de medewerker te halen. Disc is altijd in te zetten; of het nu werken op afstand betreft of 'live' op het werk.

Kun je daarbij ondersteuning gebruiken?

Maak een afspraak! 

Time management

Vind je het lastig om de regie over jouw dag te behouden? Komt er van alles tussendoor waardoor je blijft schuiven naar volgende dagen en heb je steeds vaker een onbevredigend gevoel als je de dag afsluit? Weet je niet waar je moet beginnen en vind je het lastig om de balans privé - zakelijk te behouden? Enkele vragen met betrekking tot time management die ik steeds vaker tegenkom in de nieuwe tijd, het op afstand werken. 

Ik kan ondersteuning bieden aan leidinggevenden en medewerkers om:

  • Prioriteiten te leren stellen
  • Inzicht te geven in waar tijdwinst zit per dag/week
  • Balans te bewaren tussen zakelijk en privé
  • Je draai te vinden nu je thuis werkt
  • Regie over jouw dag te hebben en te bewaken

Een praktische tool die medewerkers zeker zal motiveren omdat er met ze meegedacht wordt en men gelijk zaken anders in de praktijk kan aanpakken!

Maak kennis met uw bedrijfscoach!

Coaching

Een must voor iedereen die leiding geeft en volgens een collega voor iedereen die mensen om zich heen heeft, ook in de privé kring. Als ik training geef hebben we het vaak over coaching, wat het is en wat je ermee bereikt. Coaching is niet zeggen wat iemand moet doen maar dusdanig vragen kunnen stellen dat de medewerker zelf gaat nadenken, daarbij zelfsturend wordt en pro-actief! Met als gevolg gemotiveerde medewerkers die in hun kracht staan.

Ik kan je hierbij helpen om je dit eigen te maken om zo je medewerkers in een flow te krijgen. Ook als je leiding geeft op afstand is dit een competentie die je moet beheersen om effectief leiding te geven. Een eye opener!

Neem contact op

Gespreksondersteuning

Een goed gesprek voeren is niet altijd gemakkelijk. Ons eigen denken zit in de weg, emoties over wat is voorgevallen, een medewerker die moeilijk te doorgronden is, iemand die in de weerstand zit.  Vind je het lastig om slecht nieuws te brengen? Je verliest het doel van het gesprek uit het oog waardoor het gesprek een hele andere wending krijgt en zo uit de hand loopt met als gevolg een verzuimende medewerker. Een of meerdere voorbeelden herkenbaar? Doe dan je voordeel met trainen met mij op gespreksvoering, het is echt een vak apart!

Met mij kun je winst behalen op:

  • Het voeren van functionerings- begeleidings- en beoordelingsgesprekken
  • Coachingsvaardigheden
  • Omgaan met weerstand
  • Beinvloeden en overtuigen
  • Effectief feedback geven

Mail voor een gratis intake

Stresspreventie en voorkomen van een burn-out

Stress is een wezenlijk onderdeel geworden van ons leven. Ik heb er best vaak gesprekken over en meestal vertaalt men stress naar vooral druk doen, maar het is meer dan dat! De meest algemene definitie van stress is:

 “Een verschil tussen de eisen die aan iemand gesteld worden door de omgeving (of zichzelf) en de eigen inschatting van de mogelijkheden om aan deze eisen te voldoen.”


Gratis kennismakingsgesprek  

Gezonde en ongezonde stress

In bepaalde mate is stress positief. Acute stress zorgt ervoor dat je zo goed mogelijk kunt functioneren in een noodsituatie. Door stress stijgen je bloeddruk en hartslag, versnelt je ademhaling en maakt je lichaam adrenaline aan. Kortom, je bent klaar om meteen in actie te komen. Dit komt in sommige situaties goed van pas, bijvoorbeeld als je moet vluchten van gevaar, of een intense inspanning moet leveren. Als het gevaar geweken is, of je hebt de taak voltooid komt je lichaam weer tot rust en moet je herstellen.

Er zijn ook emotionele situaties waarbij eenzelfde stressreactie ontstaat: scheiding, deadline voor werk of school, werkloos zijn, overlijden van een dierbare. Ook het langdurige thuiswerken kan stressvol zijn, door teveel ruis in de thuisomgeving, het gevoel geen grip op het werk te hebben, een verslechterde relatie met je partner en geen contact met de werkomgeving hebben. Met dit laatste hebben vooral de extraverte personen en alleenstaanden te maken. Dit zijn enkele voorbeelden die ervoor zorgen dat jij langdurig stress ervaart, waardoor er voor jouw lichaam niet genoeg tijd is om te herstellen.

Als balans tussen stress en herstel niet aanwezig is, dan is de stress ongezond. Je raakt uitgeput en zo kan chronische stress uiteindelijk resulteren in een burn-out. Dit geldt voor langdurige, maar ook voor erg hevige stress.

Preventief werken om een teveel aan stress te voorkomen

Niet altijd is overmatige  stress snel te herkennen, het is immers niet alleen druk doen. Ook de stille medewerker kan veel stress ervaren. Ik ben als coach onpartijdig, bied een luisterend oor en kan uitval helpen voorkomen. Ik ben als coach zowel empathisch als doortastend, een uitlaatklep en dat duwtje in de rug om weer vooruit te kunnen. Ik kan hier zeker het verschil maken!

* DISC

Ik werk als trainer en coach graag met DISC. Het is een praktische tool welke voorkeursgedrag laat zien van jou en je medewerker. Disc is snel te begrijpen; zowel jouw eigen gedrag als wel dat van een ander. 

DISC laat zien waarom de een een andere aanvliegroute nodig heeft dan de ander.  Antwoorden op vragen als 'hoe leg ik contact met de ander, hoe motiveer ik de ander, hoe geef ik effectief feedback',  worden snel inzichtelijk.  Disc laat kwaliteiten van een ieder zien en ook de valkuilen. De focus wordt verlegt naar waar iemand goed in is en hoe diegene communiceert in plaats van 'waarom begrijpt diegene niet wat ik bedoel'.   Een eye-opener als je met mensen werkt!